Bloemenbuurt Carnaval

Het is alweer september. Carnaval staat voor de deur. Op de 11e van de 11e start het nieuwe carnavalsseizoen. Zoals elk jaar, wordt carnaval groots aangepakt in de Bloemenbuurt. De Bloemenbuurt zit vol met inwoners die gek zijn op carnaval. De lokale carnavalsvereniging heeft ontzettend veel leden en is zelfs een van de grootste carnavalsvereniging van Nederland.

Wat kunnen jullie dit jaar verwachten tijdens carnaval in de Bloemenbuurt?

mr greenKort gezegd: heel veel. Carnaval wordt dit jaar weer fantastisch. Zoals jullie gewend zijn in de Bloemenbuurt, wordt carnaval weer groots aangepakt. Alle activiteiten rondom carnaval in de Bloemenbuurt worden traditiegetrouw georganiseerd door de carnavalsvereniging Hedsbuulen. Op de 11e van de 11e wordt zoals de traditie ons voorschrijft de Prins Carnaval van de Bloemenbuurt in Venray gekozen in het buurthuis van de Bloemenbuurt. Daarna barst het feest los in het buurthuis om het caravalsseizoen in de luiden.

Carnaval valt ook dit jaar eind februari. Tijdens de carnavalsdagen wordt de Bloemenbuurt weer de meest gezellige buurt van Nederland, vol met leven, plezier, gelach en gefeest. Nogmaals: alle activiteiten worden georganiseerd door de carnavalsvereniging Hedsbuulen. Deze is zeker verbonden met de buurtvereniging Hedsbuulen, maar niet hetzelfde. Hou vanaf enkele weken voor carnaval de website van C.V. Hedsbuulen in de gaten voor de agenda. Dan zullen beetje bij beetje de activiteiten binnenstromen.

Jullie kunnen sowieso het volgende verwachten. De precieze data, tijdens en locaties zijn nog niet vastgesteld.

Bingo

Mr greenTraditiegetrouw wordt er een bingo avond georganiseerd met het carnaval als thema. Dit wordt een doldwaze bingoavond zoals je nog nooit hebt meegemaakt. Het is voor jong en oud, al zal met name de oudere generatie goed aanwezig zijn. Tijdens de bingo avond zullen alle carnavalskrakers voorbijkomen. Wanneer de bingo voorbij is, barst het feest pas echt los en zal tot de late uurtjes doorgaan.

Carnaval voor kinderen

Speciaal voor de jonge kinderen onder de 12 jaar is er een kinderavond. De ouders mogen hun kinderen komen brengen, maar niet meer naar binnen gaan. De avond wordt georganiseerd door de carnavalsvereniging. Daarom zijn de ouders dus niet welkom. De kinderen zullen hier een prachtige carnavalsavond hebben en alle tradities, regels en gebruiken van het carnaval aanleren. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Carnavalsoptocht

In Venray en Venlo wordt ieder jaar een carnavalsoptocht gehouden. Vanuit alle buurten gaat de optocht naar de Markt van Venlo en vervolgens zal de optocht rond het centrum worden voortgezet. De carnavalsvereniging van de Bloemenbuurt pakt dit altijd actief op. De Bloemenbuurt heeft in de afgelopen decennia de mooiste, grootste en kleurrijkste praalwagens geproduceerd. Het is elk jaar weer een feest. Met veel plezier, trots en aandacht doet de praalwagen een rondje door de buurt, waarna de wagen richting de Markt in Venlo gaat. De meeste bewoners van de Bloemenbuurt volgen onze praalwagen naar de Markt. Dit is elk jaar weer een ontzettend leuk festijn vol saamhorigheid. Bovendien hopen we ieder jaar weer de prijs te winnen voor de mooiste carnavalswagen.

Vorig jaar heb ik zelf ook Carnaval in de bloemenbuurt gevierd. Ik was ook bij de carnavalsoptocht in Venray. Het was een onvergetelijke dag. Ik was verkleed als Harry Potter. We waren ongeveer met 10 vrienden. We hadden eerst bij ons thuis wat ingedronken en waren rond 11;00 bij de optocht aanwezig. Het was meteen gezellig en alcohol in overvloed. Ik vond ook dat het eten en drinken relatief goedkoop was. Normaal vieren wij carnaval altijd in Breda of Den Bosch en daar vind ik het meestal wel prijzig. Ik kreeg veel aandacht met mijn kostuum, omdat bijna iedereen Harry Potter wel kent. Ik lijk van mezelf al wel een beetje op Harry Potter en met het outfit dus al helemaal.

Er zijn nog veel meer activiteiten georganiseerd. De buurtvereniging heeft nu al ontzettend veel zin in carnaval. Jullie ook? 

Voor meer informatie kun je hier terecht.